Anlæggelse af ny terrasse er ikke kun med til at forskønne haven og skabe ekstra opholdsmulighed udenfor i sommerperioden. En terrasse giver værdistigning til din bolig, som vil komme dig til gode i forbindelse med salg af hus.

Som tommelfingerregel gælder det, at du får den bedste og mest tilfredsstillende terrasse, når du er grundig og velovervejet i dit valg af fliser til terrassen.

Der er mange typer af terrassefliser at vælge imellem. Det er vigtigt, at du forholder dig til målene på dem, så du kan bestille det antal terrassefliser, der matcher dit projekt.

Herunder finder du en komplet guide til køb og valg af de helt rette fliser til terrassen, der også vil passe bedst til din drømmeterrasse.

Artiklens indhold
img

3 populære terrassefliser

Hvilke typer af fliser til terrassen du skal vælge, vil afhænge af arealet på din terrasse samt, hvilket look du ønsker på projektet. Havefliser på 60x60x6cm kan være det rette valg for dig, som har ønsker om at designe en stor terrasse, mens fliser til terrassen på 40x40x5cm kan passe til den mindre have.
Vigtigst er det, at du sammenligner forskellige produkter, så du bedst kan udvælge dig den flise, som tilgodeser dine ønsker og behov.

Betonfliser 40x40x5cm

Forhandler

Pris pr. stk.

Se mere

FC BETON

14,11 kr.

Vil du have slidstærke og robuste havefliser, skal du overveje produkterne af beton. Betonfliser på 40x40cm er et sikkert valg, når din terrasse skal holde i mange år.
Den store fordel ved at vælge betonfliser er blandt andet på grund af prisen. Generelt ligger prisen for disse produkter lavere sammenholdt med terrassefliser af granit og sten.
Når du køber belægning af beton, vil du lave en bestilling på et bestemt antal, og fliserne vil blive leveret på paller.
Sørg for at benytte dig af en fliseberegner, så du er sikker på, at du ikke kommer til at mangle fliser i afslutningen af dit projekt.

Udendørs havefliser grå 30x30x6cm

Forhandler

Pris pr. stk.

Se mere

FC BETON

8,03 kr.

Havefliser er en betegnelse for belægning, der kan bruges både til stier i haven og til terrasser. Havefliserne af beton er elegante og tidløse, og de er skabt til at holde i masser af år frem. 

Du vælger selv, om du vil gennemføre din terrassebelægning med fliser havefliser på 30x30x6cm, eller om du vil mixe din belægning. 

Til dig med en stor terrasse vil det skabe et smukt og dekorativt look, når du kombinerer fliser á 2 forskellige størrelser. Du kan lægge dem i de mønstre, der passer til din smag.
Vær opmærksom på at der skal medregnes udgifter til transport og levering, når du køber havefliser på nettet.

Kantblokke Herregårdssten m/slået kant 14x21x14cm

Forhandler

Pris pr. stk.

Se mere

FC BETON

9,08 kr.

Til den smagfulde og smukke afslutning på din terrasse er der brug for kantsten. Herregårdssten er det mest populære valg i denne forbindelse.
Herregårdssten er en klassisk type belægning, som finder anvendelse flere steder i og omkring boligen. Det kan være til afgrænsning af bede, indkørsler, terrasser og gangstier.
Kantblokke på 14x21x14cm er en standardstørrelse.
Vil du spare penge på din bestilling af havefliser og herregårdssten til afgrænsning, skal du bestille de 2 typer af belægningssten på samme tid. Dermed skal du kun betale fragt én gang.

Terrassefliser oversigt

Her får du en oversigt over de mest anvendte terrassefliser, som findes rundt omkring hos danske boligejere.
Det er en god idé at danne dig et overblik over dine mange valgmuligheder, før du gennemfører din bestilling. Du kan blive inspireret til at kombinere 2 eller flere typer af fliser, og du kan få indblik i de mange størrelser.

Vær opmærksom på at dimensionerne på hver flise vil påvirke, hvor mange der i alt er brug for. Det kommer dig til gode i bestillingsprocessen, at du har udregnet det samlede areal i m2, hvor der skal lægges fliser til din nye terrasse.

Terrassefliser inspiration

Inspirationen er altafgørende for, at du får størst glæde ved og fornøjelse af din terrasse i fremtiden. Når du søger inspiration, kan du holde øje med følgende specifikationer for de mange forskellige fliser, der er at vælge imellem:

 • Udformning
 • Dimensioner
 • Materiale

 

Det er værd at gøre sig overvejelser over, hvorvidt det er mest funktionelt at vælge fliser på 60x60xcm, eller om du vil have de mindre udgaver på 30x30x6cm.

Skal terrassen kunne holde til belastning fra transportmidler (f.eks. scooter eller motorcykel), skal du forholde dig særskilt til tykkelse og breddemål. Når du vil have den mest stabile og modstandsdygtige terrasse, skal du vælge de store fliser. 

Des mindre belægningssten du vælger, des mere porøst vil mellemrummene være, når det samlede areal udsættes for tung vægt.

Terrassefliser på tilbud

Det behøver ikke være en stor omkostning at lægge ny terrasse. Køber du belægningssten på udsalg, kan du spare mange penge på dine fliser i høj kvalitet.
Uanset om du har et lille eller stort areal, kan det få stor, økonomisk betydning at spare penge på dit haveprojekt. Dermed kan du bruge penge på indretningen af terrassen med nye havemøbler, eller du kan få råd til at lave en skøn gangsti i haven.
Når du køber terrassefliser på tilbud, er det kun prisen, du går på kompromis med. Fliserne er lige så stærke, elegant og solide, som havde du givet fuld pris for dem.
Årsagen til de skarpe udsalgspriser kan være, at det er et restparti med et begrænset antal.

Hvordan lægger man terrassefliser?

Med tålmodighed, kendskab til håndværk og godt værktøj kan du selv lægge din nye terrasse.
Først og fremmest skal du have klargjort arealet, hvor dine fliser skal lægges.
Det er vigtigt, at du har de korrekte lag af stabilgrus og brolæggergrus, og at du låner en pladevibrator, så du kan komprimere sandet.
Når dine fliser skal lægges lige og stabile, skal du følge denne vejledning:

 1. Start med at lægge bundsikringsgrus nederst (det skal være et lag på cirka 15cm)
 2. Komprimér bundsikringsgruset ved hjælp af pladevibratoren
 3. Læg et 12cm lag af stabilgrus oven på det komprimerede lag af bundsikringsgrus
 4. Sørg for at rette stabilgruset af så overfladen er jævn, harmonisk og ensartet
 5. Nu er det tid til at lægge afretningslaget (som er det sidste naturmateriale, der skal bruges)
  2-3cm afretningslag er optimalt for langt de fleste havefliser fra 30x30x6cm til 60x60x6cm
 6. Brug en retskinne til den sidste finish hvor overskydende grus fjernes, og der skabes en helt lige overflade
 7. Læg kantsikringen så du får et jævnt areal at lægge dine fliser på
 8. Læg dine fliser med en overhøjde på 1,5-2,5cm (det vil sige, at de skal være op til 2,5cm højere end de faste dele i haven såsom brønddæksler)
 9. Brug en retskinne eller træk farverigt snor ud på arealet så du sikrer dig, at du lægger dine fliser i lige rækker.

Har du bestilt forskellige typer af fliser, eller har du fået flere paller hjem, er det en god idé at blande belægningsstenen, før de lægges.
Herved undgår du, at der lægges partier af belægning med samme nuancer.
Brug en fliseskære til at tilpasse de sidste fliser mod kantsikringen. Dette redskab er ideelt til mindre fliser. Til dig med fliser på 60x60cm er det mere effektivt og sikkert at bruge en vinkelsliber med stenskæreskive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere