Microsofts Word er det mest kendte og udbredte program til tekstforfatning. Det er samtidig også et af de dyreste, da Microsoft tager helt op til 80 kroner om måneden for programmet, der er en del af deres Office-pakke.
De seneste år har softwaregiganten Microsoft udbudt sine tekstbehandlingsprogrammer fra Office-pakken til abonnementstjenester, hvor du ikke længere køber programmerne, men i stedet lejer dem. Fordelen for forbrugeren er, at man betaler lidt ad gange og samtidig altid har adgang til den nyeste version.
Du kan købe Office 365 til en hammergod pris hos ProShop
Årlig og månedlig betaling
Som forbruger har du forskellige muligheder, når du vil tegne et abonnement på Office 360-pakken; du kan enten betale 799 kroner på én gang, eller du kan betale 79 kroner om måneden.
Vælger du første løsning, får du pakken i ét år, og vælger du sidste løsning skal du betale hver måned. Der er altså penge at spare, hvis du betaler for et helt år ad gangen.
Produkt
Pris
Se mere
Hvis du er studerende, kan det hurtigt løbe op – men fortvivl ikke, for der er hjælp at hente. Der findes nemlig masser af gratis, og lige så gode alternativer til Word, som du med fordel kan anvende i stedet. Vi lister tre af dem op her.
Google Docs er af gode grunde den største konkurrent til Word. Det er gratis, det er browserbaseret, og du gemmer dine dokumenter direkte i skyen, så du altid har adgang til dem, når først du er logget ind med din Google-konto. Det bliver ikke nemmere, og faktisk er det svært at komme på én ting, der er inkluderet i Word, som ikke også er inkluderet i Google Docs.
Docs er en del af G Suite, der er Google svar på Office 360, og indeholder de samme typer af programmer. Du får altså også regneark, slideshows og alle de andre, velkendte programmer – forskellen er bare, at det ikke koster noget.
Du finder Google Docs her https://docs.google.com
Leder du efter et alternativ til Word, som skal kunne præcis det samme, men bare være gratis? Så bør du overveje FreeOffice, der til forveksling minder om Word. Det fungerer på samme måde, og er også et program, der skal hentes ned, da det kører lokalt på din maskine, i modsætning til Google Drive der kører direkte i browseren.
FreeOffice fungerer til Windows og Linux, så hvis du sidder på en Mac, kan du af gode grunde ikke vælge dette alternativ. Pakken indeholder alle de programmer, du i forvejen kender fra Office. Fungerer også med touchscreen, hvilket gør det ideelt, hvis du har en laptop med touch.
Du kan hente FreeOfficehelt gratis her https://www.freeoffice.com/
LibreOffice er et af de mest udbredte alternativer til Word, og det er med god grund; det er tilgængeligt på mere end 110 sprog, herunder dansk, og du får de samme programmer, som du gør i Office 360.
Programmerne blev i starten udgivet under navnet OpenOffice, men i 2010 udsprang LibreOffice som en selvstændig pakke, og er i dag blandt de mest anerkendte gratis skriveprogrammer.
LibreOffice fungerer til Mac, Windows, Linux og har også en Android-version. Den eneste finger, der er at sætte på pakken, er, at der kan forekomme problemer med formateringen, hvis du åbner en LibreOffice-fil i Microsofts Word.
Du kan hente LibreOffice på Dansk gratis her https://da.libreoffice.org
Mange gange dur de gratis løsninger, bare slet ikke til formålet, eller dit projekt.
Det kan være skolearbejde, eller officebrug.
Du kan finde Word til mac ( også kaldet Office 365) på Proshop.
Se pris her
Idag hedder det bare office 365, som er pakken der indeholder alle de gode og velkendte programmer, du kender som Word, Publisher, PowerPoint og Outlook.
Skal du have det rigtige program, kan du købe word til pc her
Disclaimer: køber du via linket herover, får jeg et kickback for salget.
Info
Kategorier
Top artikler