Have

Haveplanter, havemøbler og havehygge

Havelivet har mange aspekter. Haven kan bruges til mange rekreative formål, for den skal både passes og hygges i. Nogle foretrækker en fuldstændig vild naturhave, men de fleste vil gerne have indflydelse på, hvordan haven kommer til at være.
Det betyder, at du skal lægge et vist arbejde i haven for at få den, som du gerne vil have den. Du skal måske bygge et skur, sætte et drivhus op, bygge en terrasse eller anrette en køkkenhave. Der er mange elementer, der skal i spil, når din perfekte have skal anlægges.
Du skal også beslutte, hvilke haveplanter der skal være i haven, og hvor disse haveplanter skal være henne. Skal de være permanente, eller skal det være sommerblomster i krukker?

Forhandlere af haveudstyr

forhandlerpaavej
forhandlerpaavej
forhandlerpaavej
forhandlerpaavej

Havemøbler og udstyr til terrassen

En terrasse – eller måske flere – er et absolut must i en have. Det er her, du og dine gæster kommer til at opholde jer mest, når der skal hygges. Du er derfor nødt til at have nogle gode havemøbler til at stille på terrassen. Vælg gerne nogle af en god kvalitet, så havemøblerne har en lang holdbarhed.

En grill er også en nødvendig ting at have på terrassen. Mange forbinder netop sommer på terrassen med en grill. Det fås ikke meget bedre, end når der bliver grillet på terrassen og serveret kølige drikke. Det er toppen af dansk sommer for mange haveejere – og for deres gæster.

Griller findes i mange varianter. En grill kan være til kul eller gas, og den kan have forskellige faconer.

Guide til valg af det bedste drivhus

Mange haveejere drømmer om at få et drivhus. Drømmen kan gå på enten et mindre drivhus til at dyrke lidt tomater og agurker i, eller det kan være en drøm om det helt store orangeri. Det er gratis at drømme, og det er ikke altid, at alle drømme skal opfyldes. Men drømmen om et drivhus i haven er dog inden for rækkevidde for de fleste.

Når du skal vælge et drivhus til netop din have, så er der flere aspekter, som du bør overveje, inden du træffer dit valg. Først og fremmest må du se på din haves størrelse. Ønsker du et større drivhus, så kræver det, at der er plads til det i din have. Når det er på plads, kan du se på, hvor meget tid du har til at passe et drivhus. Et større og mere avanceret drivhus kræver en del mere arbejde end et mindre og simpelt drivhus.

Desuden bør du altid vælge et af de bedste drivhuse i kategorien. Det vil holde længst og give de bedste resultater. Her finder du blandt andet hjælp og vejledning til valg af bedste drivhus, og indretningen hertil, som fx. kapilærkasser. Så vil du være bedre klædt på i forhold til dit valg.

Vælg de bedste havemaskiner

Noget havearbejde er temmelig tungt. Derfor vil det i mange tilfælde være ideelt – og nogle gange helt nødvendigt – at benytte en havemaskine til at klare det tunge arbejde. Har du en meget stor have, så vil du nok oftere have brug for en motoriseret havemaskine, da arealet, der skal arbejdes på, er stort. Til en mindre have vil det sjældnere være nødvendigt med en havemaskine. Men bekvemt er det nu altid.

Mange haveredskaber findes både i en manuel og en motoriseret udgave. Det kan for eksempel være sådan nogle som disse:

  • Græsslåmaskine
  • Sav
  • Havefræser
  • Hækkeklipper
  • Trillebør
  • Højtryksspuler
  • Kompostkværn
  • Brændeflækker

Når du skal udvide din maskinpark, så bør du altid vælge de bedste havemaskiner, de vil være de mest effektive og mest holdbare. Når du husker at rense dem og give dem olie regelmæssigt, så vil du kunne have glæde af dem i mange år.

Bedste grill til haven

At grille på terrassen en lun sommeraften i godt selskab og med kølige drikke, det er for mange nogle af sommerens højdepunkter. Derfor bør din havegrill være af en god kvalitet. En god grill vil nemlig fungere bedst, og den vil holde længst. Du kan med fordel vælge den bedste grill til haven, for den vil du få mest glæde af.

En grill kan bruge enten kul eller gas som brændstof. Der er fordele ved begge slags, og det kan være individuelt, hvad den enkelte grillmester foretrækker at arbejde på. Men uanset, hvilken model grill du vælger, så bør du vælge en af de bedste griller til haven.

Du kan være heldig at finde et rigtig godt tilbud på grill, så hold godt øje med de gode tilbud. Der kan nemlig være en del penge at spare. Det bliver grillen jo ikke ringere af. Kvalitet er altid et godt pejlemærke.

Billige planter og træer

Det kan være lidt af en udskrivning at besøge en planteskole. Dels kan du blive fristet af alle dens vidunderlige planter, og dels så koster planter, der er i god vækst altså nogle penge. Især hvis du gerne vil have nogle træer, buske og hækplanter kan det lynhurtigt løbe op.

Hvis du går efter nogle billige planter og træer, så får du naturligvis meget mere for pengene. Det kan især betale sig, hvis det er mange planter, som du skal have købt. Hold derfor øje med både de fysiske planteskolers og online planteskolers gode tilbud. Benytter du dig af dem, så vil du hurtigere kunne fylde din have med dejlige planter og træer, så den kommer til at se skøn og frodig ud.

De høje træer, store buske og hækken er i høj grad med til at tegne en haves look. Køb ind af den type planter, når det kommer på tilbud.

Sommersæson og nye havemøbler?

Er det i denne sommersæson, at dine havemøbler skal skiftes ud? Havemøbler bliver slidt over tid. Og når de efterhånden bliver så triste at se på, eller måske endda er defekte, så er det nok tid til at få anskaffet dig nogle nye.

Havemøbler skal gerne kunne holde til at stå ude en hel sæson. Det betyder stærk sol og varme og regn i perioder. Det stiller ret store krav til havemøblernes kvalitet. Derfor bør du vælge nogle af de bedste havemøbler for at være sikker på, at de kan holde til det danske sommervejr. De skulle gerne holde sig både pæne og holdbare.

Også i forbindelse med valg af havemøbler kan det betale sig at gå efter de gode tilbud. Hvis det drejer sig om billige havemøbler af en god kvalitet vel at mærke. Så får du nemlig nogle havemøbler, som er virkelig gode og solide, og som du kan få glæde af i mange sommersæsoner fremover.

Guider og test om haveudstyr