bolig

Boligudstyr, indretning og møbler

Din bolig er der, hvor du føler dig hjemme og kan slappe ordentlig af. Din bolig skal derfor kunne opfylde dette behov, samtidig med den udstråler et helt bestemt udtryk. Læs med her, hvis du mangler lidt tips og tricks til din bolig. Her finder du artikler, guides og test med bolig indretning og udstyr.
Du kan gøre ret meget for at optimere din boligs udtryk – og det behøver slet ikke at være svært. Ved at indføre nogle få elementer til din bolig kan du få skabt en totalt gennemført bolig. Hvad end ordet ’boligstil’ er en by i Rusland for dig, eller du blot ønsker et friskt pust og inspiration til din boligindretning, så læs med nedenfor.

Forhandlere af boligudstyr

forhandlerpaavej
forhandlerpaavej
forhandlerpaavej
forhandlerpaavej

Boligindretning

Start med at vælge, hvad du vil have, at din bolig skal udtrykke. Skal det være fuldkommen skarpt? Skal det være lyst og nordisk? Eller skal det være fuldt af farver? Når du har fundet ud af dette, er du klar til at gå videre.

Nedenfor får du en masse fifs til, hvordan du kan få din bolig til at udstråle lige netop det, du ønsker gennem forskelligt boligudstyr. Du kan kombinere dem eller blot bruge et enkelt. Du vælger helt selv.

 • Kontrastfarver – dette vil med garanti tilføre et strejf ’skarphed’ til din bolig. Du kan vælge den klassiske hvid/sort-kontrast eller gå mere all-in og vælge en lidt mere modig og vælge en orange/lilla-kontrast.
 • Geometriske former – vælg f.eks. et cool tæppe fyldt med geometriske former. De skarpe kanter vil tilføre noget kant til boligen.
 • Statement sofa – i stedet for blot at vælge en kedelig grå sofa, så vælg en, hvor der er lidt mere spræl på farverne. Hvorfor ikke vælge en pink sofa?
 • Pastelfarver – hvis du ønsker at skabe et lidt mere roligt udtryk, så kan pastelfarver være et lækkert pift til den rolige stil, i stedet for at køre den helt hvide stil. Prøv f.eks. at se, hvad det kan gøre ved din bolig at have en reol i mintgrøn?
 • Puder i farver – hvis dit hjem er forholdsvist neutralt i farverne, så kan et par farverige puder i sofaen gøre underværker. Det kan virke lidt voldsomt at anskaffe sig en neon-orange sofa, selvom du gerne vil have indført flere farver i dit hjem. I stedet kan du blot vælge et par farverige puder.
 • Træmøbler – hvis du gerne vil skabe et afslappet og roligt udtryk, så skal du gå efter møbler i træ. Træ skaber en afslappet og rolig stemning og er samtidig utroligt flot at kigge på.

Møbler på tilbud

Møbler kan desværre være ret så dyre – men det skal ikke standse dig fra at gøre dine boligdrømme til virkelighed! Du kan nemlig finde masser af møbler på tilbud og på den måde spare penge. Nogle gange kan du faktisk spare ret så meget, hvis du blot vælger modellen fra sidste års kollektion eller i en mindre populær farve. Dette kan altså godt svare sig, og ofte er det ret store procenter, du kan spare.
Du finder blandt andet guider til møbler på tilbud, måske ønsker du dig en daybed? Eller en ny sofa? Uanset hvad du har af ønsker til din bolig og til din boligindretning, kan det være værd at gøre et forsøg på at finde det på tilbud. Du vil med garanti kunne finde en masse lækker boligindretning på tilbud, og på den måde få råd til drømme-indretningen! Du vil helt sikkert blive overrasket over, hvor mange penge der er at spare.

Bedste rengøringsudstyr

Boligen skal selvfølgelig også holdes ren, men hvordan finder man lige det bedste rengøringsudstyr? Som med så meget andet, så kan det godt betale sig at vælge kvalitet over kvantitet. I stedet for at vælge den billigste robotstøvsuger, du overhovedet kan finde, så overvej om du ikke bør vælge en lidt mere hightech støvsuger. Det kunne f.eks. være en smart robotstøvsuger, der gør alt arbejdet for dig eller en handy ledningsfri støvsuger. Se denne Robotstøvsuger test.

Noget andet der kan være ret så behjælpeligt, er en damprenser. En damprenser har mange fordele såsom:

 • Rengøring uden kemikalier – damprenseren renser i dybden helt uden brug af skrappe kemikalier som de fleste rengøringsmidler indeholder.
 • Renser i dybden – dampen trænger ind i selv de helt små revner og sprækker, som kan være svære at rense med en klud.
 • Anbefales til allergikere – damprenseren dræber husstøvmider og bakterier, grundet dampens meget høje temperatur. Er du allergiker kan damprenseren derfor være til stor hjælp.

Valg af seng – hvilken seng skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge en ny seng – for der er så mange muligheder. Skal det være en kontinentalseng? En elevationsseng? Eller bare den billigste seng du overhovedet kan finde?

Noget, der dog gør sig gældende for valg af den bedste seng til dig, er din vægt:

 • Hvis du vejer under 75 kg, er det bedste at vælge en seng med enkelt pocket-fjedre og en madras med medium fasthed.
 • Hvis du vejer mellem 75 kg og 95 kg, er det også bedst at vælge en seng med enkelte pocket-fjedre. Det kan også være en fordel at vælge en seng med hård fasthed.
 • Hvis du vejer over 95 kg, er det bedst at vælge en seng med multi-pocket-fjedre. Igen er det bedst at vælge en madras med hård fasthed.

Du kan også overveje, om du vil have en speciel madras. Den kunne f.eks. være en madras med en kølende funktion eller en madras med det behagelige memory-foam, der former sig præcis efter din krop.

Sofa til lille eller stor stue

Hvis du har en lille stue, så er der selvfølgelig ikke plads til den helt store sofa. Hvis din bolig generelt er lille, så kan det være en fordel at vælge en sovesofa. På den måde har du altid en gæsteseng til rådighed, men til hverdag fungerer gæstesengen også som sofa. Hvis du mangler siddepladser, når du har gæster, kan du med fordel købe en puf. På den måde har du lidt ekstra siddeplads, når der er gæster, men til hverdag tager det ikke for meget plads.
Hvis du derimod har en stor stue, kan du med fordel vælge den lækreste flydersofa, du kan finde. En flydersofa byder på afslapning og hygge – så hvis du har pladsen til det, hvad venter du så på?

Guider og test om boligindretning og boligudstyr