Elektronisk p skive guide

Bedste p-skive 2022

Vores vurdering på den bedste p-skive 2022, må helt klart være ParkOne Exclusive Black.

Se hvorfor her

En p-skive er en nødvendighed for alle bilejere, da den gør parkering langt nemmere, uanset hvor du befinder dig. I de seneste par år er den konventionelle p-skive i høj grad blevet erstattet af den elektroniske p skive, som automatisk indstilles, når din bil holder stille. Det gør det langt nemmere at tage bilen, når du skal foretage forskellige ærinder, for du behøver ikke længere gå og bekymre dig om, hvorvidt du nu har husket at stille din p skive eller ej.
Hvis du går med tanker om at købe en elektronisk p-skive enten til dig selv eller en anden, så vil du sikkert gerne vide, hvilken du skal købe. Der er nemlig allerede mange at vælge mellem og de byder hver især på forskellige fordele.
Netop derfor har vi lavet denne korte oversigtguide, hvor du kan læse nærmere om de enkelte modeller. Særligt har vi valgt at kigge på nogle af de varianter, som har klaret sig godt i test af elektroniske p-skiver. Der er både basale udgaver, de eksklusive modeller, de batteridrevne og en enkelt soldrevet. Læs med her, og bliv klogere, inden du køber.

Artiklens indhold
img

ParkOne Exclusive Black elektronisk p-skive

Forhandler

Pris

Se mere

Danskautoudstyr

699 kr.

Coop

529 kr.

Hvis du gerne vil have en p-skive, som er lidt udover det sædvanlige, så bør du måske overveje denne flotte exclusive black model fra Needit. Her er der tale om en utroligt flot og stilfuld elektronisk p-skive, som i høj grad vil passe til dig, som går op i detaljer.

Den er tynd, elegant og utroligt gennemtænkt i sit design. Den er helt og aldeles designet og udviklet i Danmark og med sin slanke fremtoning og sit unikke udtryk passer den perfekt ind i den klassiske danske designånd. Den vil egne sig til en lang række forskellige biler – både de klassiske modeller og de nyere varianter. Fronten på denne p-skive er udformet i børstet aluminium, hvilket giver den et strømlinet look, der samtidig gør det nemt at se klokkeslættet på skiven. Bagpladen på denne elektroniske p-skive er fremstillet i sort poleret akryl og fremstår blank og stilren.

 

Automatisk parkeringsskive

Parkeringsskiven er automatisk og skifter selv mellem sommertid og vintertid, hvilket sparer dig for besvær. Den er selvfølgelig ledningsfri, så du undgår rod og besvær med dette i bilen. ParkOne Exclusive Black automatisk p-skive er godkendt af Trafikstyrelsen. Desuden kan du få refunderet p-bøder, som skyldes produktionsfejl inden for den almindelige to års reklamationsret. Garantien er en ekstra gevinst ved denne elektroniske p-skive og sikrer endnu mere fred og ro i sjælen.

Uanset om du er på udkig efter en automatisk p-skive til dig selv eller en heldig modtager, så er ParkOne Exclusive Black elektronisk p-skive et usandsynligt godt valg. Den er eksklusiv, flot at se på, fuldt ud automatisk og med garanti, som giver ro i sjælen.

ParkOne 2 elektronisk p skive

Forhandler

Pris

Se mere

Homeshop

399,95 kr.

Danskautoudstyr.dk

399 kr.

Davidsenshop.dk

299,95 kr.

Her er endnu en utroligt flot ParkOne elektronisk p-skive. Den danske virksomhed bag denne flotte parkeringsskive er igen Needit, som specialiserer sig i at lave lækkert udstyr til bilen. Og denne automatiske p-skive er bestemt ingen undtagelse. Den har klaret sig flot i tests og betragtes som en bestseller, da der er et virkeligt godt forhold mellem pris og kvalitet.

ParkOne 2 sætter på mange måder standarden for, hvad en rigtig god elektronisk p-skive skal kunne. Den kombinerer både æstetik og funktion, så det tilfredsstiller den mest kræsne køber. ParkOne 2 er baseret på sin forgænger ParkOne, som gennemgik mange timer i laboratoriet og blev finpudset over længere tid for at leve op til forbrugernes krav og ønsker. ParkOne 2 er lige som sin forgænger designet af den prisvindende danske designer John Sebastian og fremstår i et minimalistisk og eksklusivt skandinavisk design.

Elektronisk og elegant

Fronten på denne elektroniske parkeringsskive har store, tydelige tal og fine kontraster mellem lyst og mørkt, som gør, at den altid er nem at aflæse. Den er ganske smal og måler faktisk kun 1,5 cm i dybden, hvilket gør den diskret at have i forruden på de fleste biler.

Denne automatiske p-skive er batteridrevet, og der findes en lille diskret låge bag på, som giver nem og hurtig adgang til batteriet, når det skal skiftes. Udvikleren af denne flotte parkeringsskive, Needit, har desuden udviklet en app, som gør det nemt at holde øje med din parkeringstid, selvom du er på farten. Sidst, men ikke mindst, medfølger to års bøde-garanti, så du ikke behøver bekymre dig om bøder, så længe du anvender p-skiven efter instrukserne i manualen.

Park Deluxe elektronisk p skive

Forhandler

Pris

Se mere

Skiftselv.dk

296,95 kr.

Hvis du er på udkig efter en lidt billigere model, som stadig har et eksklusivt udtryk, så kunne det være, at denne Park Deluxe elektroniske p-skive er noget for dig.

Det er Samatech ApS, som i samarbejde med danske designere og ingeniører har udviklet denne smarte elektroniske parkeringsskive, der automatisk indstiller parkeringstiden. Park Deluxe er en p skive, som i høj grad emmer af at tilhøre den nye generation af teknologi. Her forenes spændende funktionalitet og æstetiske kvaliteter, som ikke ofte findes i denne prisklasse.

Den lækre p skive

De mange lækre funktioner indebærer blandt andet, at den indstiller parkeringstiden automatisk, at den opdaterer automatisk mellem sommertid og vintertid, og at den tilbyder utroligt nem og hurtig montering. Du kan dog altid vælge at indstille parkeringstiden manuelt, hvis du foretrækker dette. Denne smarte elektroniske p-skive er batteridrevet og den forventede batterilevetid er hele fem år. Det er således endnu en ting, du sjældent behøver at bekymre dig om, hvis du vælger denne model.

Designet er ganske unikt og spændende. Igen er der tale om et prægtigt stykke dansk design, men ved denne Park Deluxe p-skive er designet mere tidløst og klassisk. De lange mørke streger indikerer tydeligt klokkeslættet og giver denne elektroniske p-skive et anderledes og elegant udtryk. Her er der for alvor tale om en elektronisk parkeringsskive, som krydser alle de rigtige bokse af for mange mennesker. Det vil være en ideel model at vælge både til dig selv eller som en gave til en, som fortjener en simpel og klassisk løsning til forruden.

 

Park Solar automatisk p skive

Forhandler

Pris

Se mere

Danskautoudstyr.dk

499 kr.

Coop

299 kr.

Er du på udkig efter en nem og bekymringsfri p skive, som samtidig er lidt lækker at se på, så kunne denne Park Solar model være et potentielt godt bud. Den er nemlig drevet af solceller, så du aldrig behøver at bekymre dig om at skifte batterier igen.

Igen er der tale om en p-skive, som er udviklet af danske Samatech ApS. Samatech er et dansk firma, der udvikler, fremstiller og distribuerer nogle af de mest innovative elektroniske p-skiver, som findes på markedet i dag. Udover at lægge vægt på kvalitet og design, så har de også et særligt fokus på miljøvenlighed. Det var faktisk Samatech, der opfandt teknologien bag denne p-skive, som altså har integreret solcelleteknologi.

 

P skive med solceller

Med denne herlige automatiske p-skive slipper du således for at fumle med batterier og behøver derfor heller ikke have dårlig samvittighed i forhold til miljøet. Udover at være solcelledrevet, så har den også smarte og praktiske funktioner såsom at indstille sig automatisk og selv skifte mellem sommertid og vintertid, så du ikke behøver bekymre dig om det.

Designet er klassisk og simpelt uden at være prangende og solcellerne er diskret integreret direkte i udformningen. Det gør den ideel at placere i langt de fleste biler, og den vil være tilpas diskret til de fleste menneskers smag. Det bedste ved denne p skive er dog, at den ikke koster mere end mange af de konkurrerende modeller. Det vil således være et utroligt fornuftigt valg til dig, som er på udkig efter en moderne, praktisk og miljøvenlig p-skive, som ikke koster en formue.

Jacob Jensen p skive

Forhandler

Pris

Se mere

Homeshop

399 kr.

Coop

399 kr.

Jacob Jensen har allerede en helt særlig plads i dansk design-tradition. Hvis du er begejstret for det ofte minimalistiske, men varme udtryk, som er kendetegnet ved design af Jacob Jensen, så vil du næsten uden tvivl kunne lide denne elektroniske parkeringsskive.

Der er her tale om den måske flotteste automatiske p-skive nogensinde. Den er usandsynligt stilfuld og samtidig fyldt med attraktive funktioner, som du vil få svært ved at undvære efter at have prøvet dem. En af de mest imponerende fordele ved netop denne p skive er, at den via radiosignal har direkte kontakt til det officielle atomur i Frankfurt. Det betyder kort sagt, at du aldrig behøver bekymre dig om, hvorvidt denne p-skive går rigtigt. Derudover skifter p-skiven helt automatisk mellem sommertid og vintertid.

Designer p skiven

I forhold til design er denne model i sandhed noget for sig. Den fremstår med en flot og sort blank overflade. I midten findes det store og klare display, som tydeligt angiver tiden digitalt. Det gør det således hurtigt at se, hvad klokken er, og vil for mange mennesker være lettere at aflæse korrekt.

Denne automatiske p-skive registrer af sig selv, når du parkerer bilen. En diskret LED-lampe vil lyse blåt, når tiden er indstillet og vil begynde at lyse rødt, når batterierne skal skiftes. Heldigvis er alle elementer i denne elektroniske p-skive i utroligt høj kvalitet, hvilket betyder, at du sjældent behøver at skifte batteri. Alt i alt er der tale om en af de absolut mest populære elektroniske parkeringsskiver, og der er solgt over 250.000 eksemplarer i Danmark alene. Det perfekte valg til at forkæle dig selv eller en anden bilejer.

GOPARK Premium Elektronisk P-skive

Forhandler

Pris

Se mere

Livingshop

299 kr.

Den smarte og fine elektroniske p-skive fra GOPARK er en fryd for både hverdagen og pengepungen. Modsat mange andre parkeringsskiver er den nemlig ikke særlig dyr. Og det på trods af at den har mange attraktive funktioner.
Den er udformet med en ensfarvet frontside, der består af en kombination af børstet stål og en mat finish. Det giver et diskret, men elegant nuancespil, der bidrager til det karakteristiske udtryk. Tallene fremstår tydeligt hvide på den sorte baggrund, hvilket gør, at man nemt kan aflæse klokkeslæt nemt og korrekt.

Elegant p-skive

En af de smarte funktioner ved p-skiven er, at den er yderst præcis til at registrere bilens vibrationer for at bestemme, hvornår du har parkeret. Den afrunder automatisk op til nærmeste kvarter, hvilket er i overensstemmelse med de danske regler. Som en særlig fordel kan du indstille den til for eksempel at fungere efter svenske regler, hvor den runder op til nærmeste halve time. Desuden indstiller denne elektroniske p skive automatisk til sommertid og vintertid, så du aldrig behøver bekymre dig om at få en bøde af den grund.

GOPARK Premium Elektronisk P-skive er godkendt af Trafikstyrelsen, hvilket er din sikkerhed for et holdbart og funktionsdygtigt produkt, der lever op til reglerne. P skiven anvender batterier (2x CR2450), og der lyder en alarm, når de skal skiftes. Det kan være en stor fordel for dig, som måske ikke ville bemærke det lave batteriniveau ellers.

 

Sådan virker en elektronisk parkeringsskive

Mange danskere ønsker sig i dag en elektronisk parkeringsskive, men det er ikke alle, der ved, hvordan de faktisk virker. For hvordan ved en elektronisk p-skive egentlig, hvornår du har parkeret, og hvornår du bare kører langsomt?

Det er faktisk ikke så kompliceret, som det lyder, men det kræver stadig meget fintunet mekanik i den elektroniske p-skive. Først og fremmest er det vigtigt at vide, at en elektronisk parkeringsskive fungerer præcist som et hvilket som helst andet ur med batterier i. Men derudover sidder der i en elektronisk p-skive en måler, som mærker efter rystelser og vibrationer i bilen. Selv når motoren kører ganske sagte, vil den automatiske parkeringsskive således kunne opfange det. Først når bilen holder helt stille, vil tiden på parkeringsskiven stoppe. Det er således denne tid, som vises på din automatiske p skive, indtil du enten starter bilen igen eller indstiller p-skiven manuelt.

 

Undgå parkeringsbøde med elektronisk parkeringsskive

De fleste bilejere har på et eller flere tidspunkter i deres liv fået en parkeringsbøde. Det er altid utroligt ærgerlige penge at skulle af med, og det er en uforudset udgift, som gør ondt i de fleste husholdningsbudgetter. En parkeringsafgift gives i mange tilfælde, hvis en parkeringsvagt ikke tydeligt kan se, hvor længe en bil har holdt parkeret i en afgiftszone.

Dette problem slipper du heldigvis for med en elektronisk p-skive. Den indstiller nemlig automatisk sig selv, så du aldrig behøver at huske på det igen. Derudover har flere elektroniske p-skiver i dag apps, så du kan følge med i din parkering, selvom du er langt fra bilen. En elektronisk parkeringsskive er således nok den bedste måde at undgå parkeringsbøder på, da den kan hjælpe selv de mest glemsomme bilister med at indstille parkeringstiden korrekt hver gang.

 

Automatisk p skive tjener sig selv hjem igen

Udover at være væsentligt flottere end de konventionelle og upraktiske parkeringsskiver af pap eller plastik, så kan en automatisk p skive også hurtigt tjene sig selv hjem igen. Langt de fleste elektroniske p-skiver koster et par hundrede kroner, og det betyder således, at du kun skal undgå én parkeringsafgift før din elektroniske p-skive har tjent sig selv hjem igen.

Netop af denne årsag er en automatisk p-skive en fantastisk gave at give dig selv eller én, du holder af. Hvis du i løbet af fem år undgår bare én parkeringsafgift om året, så har du altså sparet omkring 2.500 kr. – 3.990 kr. (afhængigt at afgiftens art), hvilket uden tvivl kan bruges på langt mere fornuftige og sjove ting. 

Vi håber, at du med denne guide er blevet klogere på, hvordan en elektronisk p-skive kan hjælpe dig til at spare penge, og hvilken model der vil passe til netop dine behov og krav.

 

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere