Hvordan samlerobjekter kan give dig penge: Tips til succesfuld investering

Hvis du leder efter en måde at investere dine penge på, som er mindre risikabel end aktiemarkedet, bør du overveje samlerobjekter. Samlerobjekter er genstande, der har en iboende værdi på grund af deres sjældenhed eller enestående karakter. Nogle mennesker samler for sjov, og andre samler for at kunne sælge dem senere til en højere pris, når de er steget i værdi. Hvis du er villig til at holde på dine genstande i et stykke tid, er det muligt at tjene mange penge på dem

Tips til investeringer i samleobjekter:

– Køb ikke noget, medmindre du ved, hvad det er værd i dag, og hvad dets potentielle værdi kan være i fremtiden – Overvej at investere i noget, der vil stige med tiden – Køb hos velrenommerede forhandlere. Nogle af de mest almindelige samlerobjekter er:

  • Mønter
  • Frimærker
  • Sølvtøj
  • Baseballkort
  • Pokemon kort
  • Antikviteter og kunstværker

Hvis du leder efter en måde at investere dine penge på, som er mindre risikabel end aktier, kan du overveje at investere i samleobjekter. Samleobjekter har en iboende værdi på grund af deres sjældenhed eller unikke karakteristika. Nogle mennesker samler for sjov, og andre for at kunne sælge dem til en højere pris senere, når de er steget i værdi. Hvis du er villig til at holde på dine genstande i et stykke tid, er det muligt, at du kan tjene penge på dem

Et samleobjekt med bevist stigende værdi

Pokemon kort er et af de helt store, og populære samleemner. Pokemon kort har nu eksisteret i 25 år, og kigger man på trend, værdi, efterspørgsel og så videre, kan man se at tallene ikke lyver. Pokemon kort stiger støt i værdi, fordi blandt andet, at nogle af de helt første udgivelser er i høj efterspørgsel, og oplaget var minimalt.

Også de nyere udgivelser og dem som måske kun er 10 år gamle, kan være mange penge værd, fordi nogle kort er sjældnere end andre, og ikke mindst fordi oplaget har været mindre end normalt. Der findes rigtig mange serier, og eBay er et god sted et kigge, når du skal undersøge om et kort er penge værd.

Ofte kigger jeg selv under “sold items”, på den måde kan man nogenlunde danne sig et overblik over hvad folk har betalt, og hvad de er villige til at betale for et givent pokemon kort.

Hvad gør jeg selv?

Jeg har selv en strategi, om at bruge mellem 500-1500kr i måneden på at investere i pokemon kort. Men husk at du skal ikke forvente at værdien er fordoblet næste måned. Et eksempel kunne være charizard kortet som du nok har hørt om. Jeg købte et PSA gradet charizard kort med en score på 7 (PSA 7), den købte jeg for 5 år siden til knap 750kr. 5 år senere valgte jeg så at sælge den igen, og gæt hvad jeg fik for kortet. Jeg solgte kortet for 7500kr. Det er ikke mange aktier det 10x dobler sin værdi på 5 år. Det sker da, men det er sjældent.

Derfor kig ind i pokemon kort verdenen, men sæt dig ind i tingene, da markedet er stort, og der er mange falske kort i omløb, men disse er forholdsvist lette at spotte, hvis man kigger efter.