Vælg den rigtige type cykel til dine behov

Der findes flere forskellige typer cykler og hvis du skal ud og have ny cykel, så er det naturligvis vigtigt, at du får valgt en som passer til dine behov. De cykeltyper du kan vælge imellem, er klassiske cykler, hybrid cykler, mountainbikes, racercykler, gravel cykel og elcykler. Vil vi nu går lidt i dybden med disse cykler, så du kan vælge den helt rigtige type.

Artiklens indhold
img

Den klassiske cykel er den helt almindelige cykel, hvor man sidder i en oprejst siddeposition. Denne type cykel er typisk tung, og det er komforten for dig der cykler på den der er i fokus. Denne type cykel køber man som herre- eller damemodel. Hvis gerne vil have en cykel, som ikke er den hurtigste, men til gengæld super komfortabel, så kan den klassiske lige været noget for dig. Det er også typisk den billigste type, hvor man kan finde en billig hjemmeside, som sælger dem til meget lave priser.

Så er der mountainbikes, som er lavet til at cykle i skoven. De har affjedring i forgaflen og kan også have det i bagstellet. Derudover har de store og brede dæk, som virkelig kan gribe fat i mudderet i en skov. Denne type cykel er primært brugt til at cykle i skoven for at få motion, men mange bruger den også til hverdag, og det kan man da også sagtens.

Hybrid cykler eller gravel cykel er en kombination af den klassiske cykel og mountainbikes. På den måde får man en komfortabel cykel, som stadig har de sporty elementer fra mountainbiken over sig.

Racercyklen er designet til at du kan cykle så hurtigt som muligt. Den er generelt meget let og har meget smalle dæk. Hvis du på daglig basis cykler meget lange ture, så kan racercyklen være den perfekte cykel for dig. Cykler du på ujævnt underlag, så vil den ikke være noget for dig, da dækkene er så smalle de nemt kan gå i stykker.

Elcyklen er som det ligger i navnet en cykel, som benytter el. Denne cykel har en batteridrevet motor, som kan assistere dig når du cykler og endda gøre alt arbejdet for dig. Det kan være specielt smart for dig, hvis du gerne vil cykle, men hader at møde op helt svedig. Med en elcykel gør den alt det hårde for dig. Til gengæld er de i den dyre ende, og man skal naturligvis også tænke over at få batteriet ladt op om aftenen.