Træningsbold – Find den rigtige her

Markedet for bolde til træning bliver større og større. Flere mennesker får øjnene op for, hvor intensive og effektive træningspas der kan laves med det funktionelle udstyr.

Du kan træne med mange forskellige slags bolde, som er designet til forskellige fitnessformål. Mens en Wall ball er det perfekte tilbehør til crossfit, kan du afspænde og styrke kroppens muskulatur med en pilates bold.

Herunder finder du en komplet guide om alle de bedste og mest udbredte typer af træningsbolde. Du får viden om, hvad de forskellige redskaber kan bruges til, og du får gode råd om køb af hvert produkt.

Artiklens indhold
img

Sådan vælger du en funktionel og billig træningsbold

Vil du have en god og billig bold til din træning, er det værd at handle på nettet. Her kan du bevidst gå efter tilbud og udsalgskampagner, hvor du kan spare mange penge på køb af træningsudstyr i høj kvalitet. En anden betydningsfuld fordel er, at du kan gå på opdagelse iblandt et stort udvalg af forskellige bolde.

Det har stor værdi for dit træningsudbytte, at du kan undersøge og sammenligne forskelligt træningsudstyr, så du sikrer dig at købe dét, der er det bedste for dig.

Når du køber bold til fysisk træning eller til afspænding, skal du primært være opmærksom på typen af redskab samt diameteren på bolden.

Mens de tunge medicinbolde er designet med diametre fra 18-25cm, er pilates boldene lavet i større modeller. Her kan du få udgaver med de største omkredse på op til 75cm.

Du skal vælge type af bold i forhold til dit træningsforhold. Til styrketræning er det Wall Ball, Slammer Ball (eller ”Slam Ball” som redskabet også kaldes) samt medicinboldene, der vil være de rette valg for dig.

Der er mange brands og store producenter af træningsudstyr- og maskiner, der laver træningsbolde. Dette betyder, at du kan finde skarpe priser på solide, slidstærke og funktionelle bolde, så du kan komme godt i gang med din træning.

Hvilken størrelse skal jeg vælge på min pilates træningsbold (55cm, 65cm eller 75cm)?

Den klassiske størrelse på pilates- og massagebolde er fra 55-75cm. Vil du lave udstræk og balanceøvelser, er det en god idé at vælge en træningsbold på 75cm. Med denne kan du ligge på ryggen og lave fuldt udstræk. En træningsbold på 55cm kan være et godt valg for dig, som vil i gang med at dyrke pilates. Her kan det være komfortabelt at bruge en mindre bold, der gør det lettere for dig at opretholde kontrollen undervejs i de forskellige øvelser.

Bolde til pilates er lavet i fleksibelt, slidstærkt og hudvenligt PVC. Dette er et plastmateriale, der er blevet blødgjort, så det giver en elastisk effekt. Når du skal vælge de bedste bolde til dine pilatesøvelser, skal du sørge for at vælge et ftalatfrit PVC produkt. Dette materiale er hudvenligt, hvilket er vigtigt, når du træner i top og shorts. De fleste bolde til yoga og pilates laves i PVC. Derudover kan du finde bolde af naturgummi. Disse vil som udgangspunkt være dyrere som følge af det miljøvenlige og sunde materiale.

Vil du have størst anvendelsesglæde med din bold til pilates, kan det være det rette at gå efter en mellemstørrelse. Med en træningsbold på 65cm kan du lave afspændingsøvelser, udstræk, avancerede øvelser, balancetræning og udholdenhedstræning.

Pilates træningsbolde kan få til budgetvenlige priser, og de er det uundværlige redskab til hjemmetræningen.

Derfor skal du have en massage træningsbold derhjemme

Massage træningsbolde og bolde til pilates er de samme. Der er flere grunde til, at det er en god idé at købe en bold til massage, pilates og yoga. De bløde, fleksible, behagelige og robuste bolde kan bruges til både udstræk, træning og velvære.

Der er både fysiske og mentale fordele ved at træne med en massagebold dagligt eller ugentligt. Du kan blandt andet få glæde af følgende fordele:

 • Hurtigere restitution
 • Bedre balanceevne og større udholdenhed
 • Du kan minimere ømhed og anspændthed i muskler og led
 • Du er fri for smerter og forværring af muskelømheder
 • Du skaber øget fleksibilitet i hele din krop
 • Øget, mental trivsel
 • Mere overskud og energi
 • Det er nemt og enkelt at komme godt i gang med at lave massageøvelser
 • Du kan finde træningsbolde i mange størrelser og i forskellige materialer.

Er du aktiv i fitnesscenteret flere gange om ugen, eller har du tendens til anspændtheder i skuldre og lænd?

Med en stor massage træningsbold i hjemmet kan du behandle dine ømme muskler og spændte skuldre.

Der findes et hav af øvelser, du kan lave på de store bolde. Der er hverken brug for erfaring med pilates eller viden om træning for at få glæde og gavn af massageboldene.

Du kan lave afspændingsøvelser, der lindrer ømheder og myoser. Og til dig der træner på ugentlig basis, kan du opnå en mere effektiv restitution ved brug af massageredskaber.

Både små og store muskelgrupper vil have godt af aktiveringen, når du arbejder med en massagebold. Du øger blodomløbet, hvilket har positiv indflydelse på de muskler, hvor vævet er blevet nedbrudt i forbindelse med intensiv styrketræning.

Træningsbolde til dig der vil øge muskelmassen og styrke små og store muskelgrupper

Massage- og pilatesbolde er de perfekte redskaber til at skabe fysisk velvære, afspænde kroppen og lindre muskelsmerter. Vil du have tonede muskler eller øget muskelmasse, skal du fokusere på de træningsbolde, der er lavet med vægt. Her kan du vælge mellem de populære medicinbolde, de alsidige Slammer Balls eller de effektive Wall Balls. Fælles for dem er, at de er designet til at blive brugt som styrketræningsredskaber, og at de kan bruges på mange forskellige måder og til forskellige øvelser.

Medicinbold – muligheder, egenskaber og designs

”Medicinbolde” er en særlig produktbetegnelse for bolde, der er fremstillet med vægtfylde indeni. Det er træningsredskaber, som kan bruges til at opbygge mere muskelmasse i ben, lår, baller, skuldre og arme. Med andre ord er denne type bold det rette valg for dig, der vil have et funktionelt og effektivt redskab til coretræning. Du kan lave mange forskellige slags øvelser med medicinbolde. Overfladen på redskaberne er lavet med et anti-slip materiale, så du er sikret et godt og solidt greb om bolden, når du laver kasteøvelser.

Når du skal vælge den rette medicinbold, skal du forholde dig til følgende specifikationer:

 • Vægt
 • Størrelse
 • Materiale (design på overflade)
 • Pris.

Du finder de tunge træningsbolde i forskellige udgaver med hensyn til vægt og størrelse. Når du er nybegynder med styrketræning, er det bedst at vælge redskaber med lav vægt. Herved er du sikret en skånsom træning, og du minimerer risikoen for overbelastningsskader.

En 2kg medicinbold kan være det rette valg for dig, som ikke er vant til at træne styrke. Er du erfaren med at løfte vægte, vil en bold på 5kg+ være mere egnet. Du får større udbytte af din træning, når du vælger et redskab med tilpas sværhedsgrad for dig. De tungeste bolde vejer omkring 9kg.

Hvad angår størrelsen på boldene, finder du dem fra 18cm-25cm i diameter. Dine øvelser er med til at afgøre størrelsen på bolden. Som tommelfingerregel gælder det, at des større bolden er, des tungere vil den også være. Vil du lave udfordrende øvelser, er det en hjælp og en sikkerhedsmæssig god idé at vælge modeller med en nubret overflade. Dette design vil give dig et mere sikkert greb om bolden.

Hvad er en Barbel Slam Ball?

Barbell er navnet på én af de førende producenter i USA, der designer og fremstiller produkter til styrketræning og fitness. Deres slam balls er lavet med det bedste materiale, og de findes i mange forskellige udgaver. Når du vælger en Barbel Slam Ball (eller ”Slammer Ball”), får du et styrketræningsprodukt i professionel kvalitet.

Det særlige ved Barbell er, at deres Slam Balls er testet i forhold til slidstyrke. Træner du på et ambitiøst eller professionelt niveau, får du mest værdi for pengene, når du vælger de allerbedste produkter til styrketræning på markedet.

I mange fitnesscentre bruges der træningsbolde fra Barbell. Dette vidner om, at boldene fra denne producent er designet specifikt til at blive brugt flere timer om dagen og under stor intensitet. Du kan bruge kvalitetsboldene derhjemme, hvor de kan blive dit primære udstyr til crossfit træningen. Barbell Slam Balls findes fra 2kg og helt op til 30kg.

Du skal være opmærksom på, at boldene angives med ”LBS” (som er den engelske vægtbetegnelse). 1 pund svarer til cirka 0,45kg.

Få den mest effektive styrketræning med en Wall ball

Når det kommer til styrketræningsudstyr til privat brug, er Wall Balls blevet nogle af de mest eftertragtede redskaber. Dette skyldes blandt andet, at du kan lave intensive øvelser med boldene, og at du kan træne både indenfor og udendørs med redskaberne.

En ”Wall Ball” er den engelske betegnelse for den træningsbold, vi kender som medicinbold. Det er udstyr, der er designet til at forøge muskelmasse og til at blive brugt i forbindelse med genoptræning. Som det gælder med ethvert andet redskab til styrketræning, skal du altid vælge vægt, som matcher dit aktuelle niveau. Du kan finde Wall Ball fra 3kg-15kg. De fleste øvelser med en Wall Ball handler om, at du med stor kraft skubber bolden op ad en væg, mens du går ned i en squat. Herved styrker du både lår, baller, mave og arme.

Når du skal gribe bolden igen, er det praktisk, at udstyret er lavet med en nubret overflade. Du kan også vælge at bruge træningshandsker, der skåner dine håndflader mod slid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere